Tuesday, July 3, 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ



Περιμένοντας την ανάπτυξη, οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας αυξάνονται με θεαματικούς ρυθμούς. Η άγρια λιτότητα, βάσει της οποίας θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στα μεροκάματα των βαλκάνιων και των κινέζων εργατών, μεγαλώνει διαρκώς την ύφεση στην οικονομία και τα μόνα που αυξάνονται είναι η φτώχεια και η  ανεργία με όλα τους τα επακόλουθα.
Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον πως η ανεργία είναι δομικό πρόβλημα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Παρόλα αυτά με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση ζητάει από τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων και των δημοσιονομικών προσαρμογών της ΕΕ και του ΔΝΤ, να συνεχίσουν να πληρώνουν όπως πρώτα.
Δεν φταίμε για την ανεργία που μας προέκυψε. Έχουμε όμως σοβαρή ευθύνη για την ανοχή μας, την υποταγή, την αδράνειά μας. Για την απογοήτευση του «τίποτα δεν γίνεται». Κι όμως η πρώτη νίκη υπάρχει. Χωρίς την προϋπόθεση των 50 ενσήμων οι άνεργοι μπορούν πλέον να ανανεώνουν τα βιβλιάρια υγείας τους. Πώς έγινε αυτό; Όχι πάντως από την ευαισθησία του υπουργού. Με αλλεπάλληλες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναντήσεις και πιέσεις στο υπουργείο! Συνεχίζουμε......

ΤΡΙΤΗ 3/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 12ΜΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Διαδηλώνουμε προς το υπουργείο Μεταφορών για να απαιτήσουμε την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ. Εισιτήριο η επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ και της ταυτότητάς μας.
Ακόμα και το να ψάξει ο άνεργος για δουλειά απαιτεί ένα αρκετά υπολογίσιμο ως και απαγορευτικό σε κάποιες περιπτώσεις κόστος που αφορά την μετάβασή του στο χώρο συνάντησης με τον υποψήφιο εργοδότη του.
Καμία κυβέρνηση δεν θα λύσει τα προβλήματα του λαού αν ο ίδιος ο λαός δεν βγει στο προσκήνιο να διεκδικήσει τη ζωή του, τα δικαιώματά του, την αξιοπρέπειά του.
Με μαζικότητα και αγωνιστικότητα έχουν κερδίσει οι λαοί και οι εργαζόμενοι ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα. Ακόμα και οι κυβερνήσεις που «έδωσαν», υποχώρησαν μπροστά στη λαϊκή πίεση και «έδωσαν» αυτά που ούτως η άλλος ο λαός θα κατακτούσε.



No comments:

Post a Comment