Tuesday, October 16, 2012

Προκήρυξη για τα γεγονότα στη MATOO FRANCE

Αυτά που συμβαίνουν στη MATOO FRANCE το τελευταίο διάστημα (απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, εργοδοτική τρομοκρατία και εκβιασμοί) δεν συμβαίνουν μόνο εδώ. Αυτός είναι ο κανόνας στις επιχειρήσεις σήμερα. Με τις ευλογίες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ –στο όνομα της ανταγωνιστικότητας- το μοντέλο που πάει να επικρατήσει είναι «εργάτες χωρίς δικαιώματα, εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις».
Αυτή η κατάσταση δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν θα αλλάξει και από μόνη της. Σε όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία) και σ’ όλο τον κόσμο, η απάντηση από την πλευρά των εργαζόμενων μπορεί να είναι μόνο μία: ανατροπή αυτής της κατάστασης στην επιχείρηση, στον κλάδο, στη χώρα, παντού. Η άλλη λύση είναι ο ατομικός δρόμος, ο συμβιβασμός. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η μια υποχώρηση φέρνει την άλλη, η μια μείωση μισθού, φέρνει την επόμενη. Ο καθένας μόνος του και στο τέλος όλοι μαζί στον πάτο.
Εργαζόμενοι της MATOO FRANCE   
Μη μασάτε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Επικοινωνήστε και οργανωθείτε στα σωματεία σας, βρεθείτε μεταξύ σας. Δεν είστε μόνοι σας! Όποιος αγωνίζεται μέσα στους χώρους δουλειάς, συναντά και την αλληλεγγύη απέξω.

No comments:

Post a Comment