Friday, March 1, 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

     Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. H ανάπτυξη που ονειρεύονται (τύπου Ινδίας και Κίνας) φιλοδοξούν να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, όπως λένε. Θα είμαστε όλοι εξαθλιωμένοι, και οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, χωρίς διάκριση. Αντίθετα επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι μένουν στο απυρόβλητο.

      Την ίδια στιγμή η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης φτώχιας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, τα νοσοκομεία υποβαθμίζονται κι άλλο. Συγκεκριμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, έχουν σταματήσει οι εφημερίες γιατί είναι απλήρωτες εδώ και 8 μήνες. Το «ΑΤΤΙΚΟ» αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ, εντατικές και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους.

Με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» διοργανώνεται διαδήλωση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και για το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων και άνεργων στην ασφάλιση και την περίθαλψη.

Η Επιτροπή Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση για:

  • Δωρεάν υγεία για όλους. Για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο ή μετανάστη. Καμιά πληρωμή συμπολίτη μας για εξέταση, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία

  • Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις σε ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Απογευματινά ιατρεία αλληλεγγύης στα νοσοκομεία και ενεργοποίηση σε εθελοντική βάση των υγειονομικών για υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Συγκέντρωση και κινητοποίηση Τρίτη 5 Μάρτη 5 μ.μ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι

No comments:

Post a Comment